Muziek thuis van juf Maria 2

Voorlopig zijn we nog thuis met schoolwerk bezig, dat is soms ook best saai en lastig. Ik heb voor jullie weer een paar leuke tips om met muziek bezig te zijn. Zet ‘m op deze dagen met je schoolwerk en maak het zo gezellig mogelijk thuis!

KLEUTERS : Ik heb een filmpje voor jullie met muziekinstrumenten, die kun je lekker bekijken. Als je deze link volgt, kom je bij een spelletje waarbij je zelf met muziekinstrumenten kunt spelen.

GROEP 3 – 4

Als je op deze link klikt, kom je bij een heel leuk programma waarin je heel veel muziekinstrumenten ontdekt en kunt kiezen welk instrument jij leuk vindt.

GROEP 5 – 6 – 7 – 8

Via deze link kom je bij een tof een leerzaam filmpje over DJ’s.

Nog leuker is het om zelf iets uit te proberen! De website musiclab vindt je veel leuke tools waarmee je zelf muziek kunt mixen, componeren en DJ-en. Klik hier op de link en kies zelf wat je leuk vindt!

 

Muziek van juf Maria thuis

Best wel gek om schoolwerk thuis te doen. Mijn eigen kinderen vinden het tot nu toe wel leuk en zeggen: “meer tijd voor leuke dingen!” Bij de leuke dingen hoort ook muziek. Hieronder muzieklessen voor thuis.

KLEUTERS : Ik neem jullie mee naar het muziektheater van Kapitein Winokio. Hij heeft supergrappige liedjes en gebruikt heel veel muziekinstrumenten. Sommige liedjes kun je lekker meezingen en zijn ook terug te vinden op Spotify.

GROEP 3-4: Een lekker liedje! Je kunt meeklappen op de rondjes. Als dat goed gaat kun je proberen mee te tikken op iets in huis.  Kun je na een paar keer al meezingen?

Nog een tof race-auto liedje voor jullie. Je kunt meedoen op een kazoo. Een kazoo maak je zelf door met een elastiekje een stukje bakpapier vast te maken aan een kant van een wc-rol. Zing ‘oe’ door de opening van de wc-rol. Als je hier klikt kom je bij het liedje: TO THE MAX

GROEP 5-6-7-8: Voor jullie een paar filmpjes om lekker muziek te gaan maken met huis-tuin en keukeninstrumenten. Kijk eerst het filmpje Overal zit muziek in. Die kun je bekijken door hier te klikken, dan kom je op de website van MEER MUZIEK IN De KLAS.

Laat je daarna inspireren door pro’s aan het werk:

Kun jij zelf zo’n muziekstukje maken? Maak er een filmpje van! Of leer je liever stap voor stap een ritme? Ga aan de slag met de cup-song, als je deze link volgt kom je bij een workshop die een leuke ritmische uitdaging is voor jullie!

Als je wilt laten zien wat je kunt: deel je filmpje via Wetransfer met juf Maria op info@muziekyes.nl, dat zou ik super leuk vinden!

 

boem boem klap

Lekker ritmes maken met je hele lijf. Eerste filmpje wordt best moeilijk, de tweede kun je gemakkelijk meedoen. Het liedje gebruiken we ook om bodypercussie te oefenen.

do re mi fa sol la ti do

We leren weer de toonladder. We gebruiken het liedje ‘do re mi’ en spelen mee op klokkenspel.  Do re mi

Do- daar start en stop je mee.
Re- een hertje in het veld.
Mi- zijn noedels in het chinees.
Fa- je vader is een held.
Sol- de spaanse zon aan zee
La- dat zing je soms maar zo.
Ti- het engels woord voor thee.
En meteen terug naar Do-Oh-Oh-Oh.

Hoeveel toonladders hoor je in dit muziekstuk?

Muziekinstrumenten

Er zijn heel veel verschillende soorten muziekinstrumenten over de hele wereld. Sommige instrumenten lijken op elkaar, in hoe ze klinken, hoe ze er uit zien of hoe je er op speelt. Als je goed onderzoekt hoe een instrument geluid maakt kun je 4 soorten instrumenten ontdekken: snaarinstrumenten, blaasinstrumenten, slagwerkinstrumenten en elektronische instrumenten. Zie jij waar deze instrumenten bij horen?

Ritme

Een paar mooie beats om ritmes bij uit te proberen, rappen mag natuurlijk ook!

http://www.leerspellen.nl/spel/844/De_rapmachine.html