Over Mij

De meeste kinderen met wie ik werk noemen mij Muziekjuf. Mijn naam is Maria Kodde, ik ben afgestudeerd als muziektherapeut in Nijmegen en gediplomeerd leerkracht Basisonderwijs. In 2015 ben ik gestart met MuziekYes! Hier bundel ik alle activiteiten die ik in de jaren daarvoor ontwikkelde.

Ik geniet van muziek maken met kinderen. Dit doe ik vaak thuis, met mijn eigen kinderen, maar ook voor de klas, in de kerk of individueel met kinderen, jongeren of mensen met een beperking die een speciale hulpvraag hebben. Ik maak veel gebruik van zang en percussie. Met piano of gitaar ondersteun en begeleid ik mezelf en de kinderen.

Muziek maken doe ik van kinds af aan met veel plezier. Muziek maken is iets wat je het beste jong kunt leren. Ik hoop nog lang muziek te maken met kinderen. En ik hoop als ikĀ oud en grijs ben nog steeds van muziek te genieten. Misschien wordt die muziek dan wel gemaakt door muzikanten die vroeger muzieklessen hadden van deze muziek juf…