Muziek van juf Maria thuis

Best wel gek om schoolwerk thuis te doen. Mijn eigen kinderen vinden het tot nu toe wel leuk en zeggen: “meer tijd voor leuke dingen!” Bij de leuke dingen hoort ook muziek. Hieronder muzieklessen voor thuis.

KLEUTERS : Ik neem jullie mee naar het muziektheater van Kapitein Winokio. Hij heeft supergrappige liedjes en gebruikt heel veel muziekinstrumenten. Sommige liedjes kun je lekker meezingen en zijn ook terug te vinden op Spotify.

GROEP 3-4: Een lekker liedje! Je kunt meeklappen op de rondjes. Als dat goed gaat kun je proberen mee te tikken op iets in huis.  Kun je na een paar keer al meezingen?

Nog een tof race-auto liedje voor jullie. Je kunt meedoen op een kazoo. Een kazoo maak je zelf door met een elastiekje een stukje bakpapier vast te maken aan een kant van een wc-rol. Zing ‘oe’ door de opening van de wc-rol. Als je hier klikt kom je bij het liedje: TO THE MAX

GROEP 5-6-7-8: Voor jullie een paar filmpjes om lekker muziek te gaan maken met huis-tuin en keukeninstrumenten. Kijk eerst het filmpje Overal zit muziek in. Die kun je bekijken door hier te klikken, dan kom je op de website van MEER MUZIEK IN De KLAS.

Laat je daarna inspireren door pro’s aan het werk:

Kun jij zelf zo’n muziekstukje maken? Maak er een filmpje van! Of leer je liever stap voor stap een ritme? Ga aan de slag met de cup-song, als je deze link volgt kom je bij een workshop die een leuke ritmische uitdaging is voor jullie!

Als je wilt laten zien wat je kunt: deel je filmpje via Wetransfer met juf Maria op info@muziekyes.nl, dat zou ik super leuk vinden!